Obywatel
Witam,
Chciałbym się Was spytać doświadczeni graczy, co lepiej brać przy skrzyniach: doświadczenie czy złoto? Jaka jest Wasza opinia, wszakże obydwa wyjścia są dobre, ale które bardziej opłacalne?
Dziwny temat . Wiadomo, że doświadczenie jest ważniejsze. Kasa ważna jest głównie do rozwinięcia naszej osadki
.
Obywatel
To zależy od tego jaką mapę i na jakim poziomie grasz. Generalnie złoto, wtedy nie zbiera się mainem, ale na bogatych mapkach można kilka skrzynek dać exp mainowi, może to dać fajnego kopa.
Rekrut
Ja prawie zawsze biorę złoto - doświadczenie biorę dopiero wtedy, jak już mam dużo kasy.
Generał
Zależy od okazji, jak złota dużo to biorę exp, plus nabijanie z potworków i szybko mamy wysoki lvl. Jak mało kasy to złoto i też nabijam z potworków, expa ładnie, złota ładnie, wszystko gra
Obywatel
On się pytał doświadczonych graczy.
Ogólnie od poziomu 130% w górę brać kasę. Armia, którą wykupimy za tę cenę pozwoli nam szybciej expić, co suma sumarum odbije nam się pozytywniej na zyskiwanym doświadczeniu. Oczywiście dobrze wspomniano wcześniej, że mainem nie bierzemy skrzynek, to zadanie dla pobocznych.
Oczywiście mogą wystąpić sytuacje, że brakuje nam 1k exp do magii na mistrzu a przed nami trudny neutral - tu jednak liczy się nasze ogranie i odpowiednie przemyślenie sytuacji.
Żywiołak napisał:
Ogólnie od poziomu 130% w górę brać kasę
Na tym generalnie można zakończyć odpowiedź Poza tym ogólnikiem trzeba po prostu myśleć.
Żywiołak napisał:
On się pytał doświadczonych graczy.
Coś sugerujesz?
Generalnie tak, expa się nabija na stworach. I ja również biorę golda na początku. Jednak gdy już mam wystarczający przychód - tylko exp.