Czy wie ktos moze jakie są szanse na kotratak nie mowie tu o jednoistkach ktore powstrzymuja albo o gryfie tylko ciekawi mnie jakie sa szanse ze po ataku skontruje jak to wyliczyc?
Każda jednostka kontruje raz na ture (po za gryfem). Tu nie ma nic do liczenia
A ja mam inne ile zadaje obrazen jednostka kiedy kontratakuje,bo widac,ze zadaje mniejsze uszkodzenia niz podczas ataku,lecz wydaje mi sie,ze zadaje wiecej niz 50 %...
Bos18 napisał:
Czy wie ktos moze jakie są szanse na kotratak nie mowie tu o jednoistkach ktore powstrzymuja albo o gryfie tylko ciekawi mnie jakie sa szanse ze po ataku skontruje jak to wyliczyc?
Skontruje tego, kto jako pierwszy ją zaatakuje [więc można posłać 1 jednostkę na zdjęcie kontry i potem mocnym oddziałem przyatakować nie nadziewając się na kontrę]
Sa tez jednostki,ktore np. kontratakuja 2 razy,ale odpowie mi ktos na poprzedni post?
Oj mnie wydaje mi się, może jest po prostu takie ograniczenie że nie zada max obrażeń podczas kontry, ale niech się wypowie ktoś kto wie jak to faktycznie działa
Czy jest jakaś różnica w obrażeniach zadawanych podczas kontry i podczas zwykłego ataku, jeśli tak to jaka?
A nie jest po prostu tak, że obrażenia te są losowe?
Mi też się tak zawsze wydawało, ale faktycznie z kontry te obrażenia wypadają mniejsze (przynajmniej ja mam takie wrażenie) dlatego dobrzeby było wiedzieć na jakich zasadach to działa
Obrazenia z kontry zawsze sa albo nizsze,albo w dolnej granicy zadawanych obrazen,tylko nie wiem jaki jest dolkadny wskaznik spadku obrazen podczas kontry,a jestem ciekaw