Jaki jest najlepszy czar, najmniej przydatny z poziomu V
Najlepsze: Implozja, Ofiara
Najgorsze: nie ma
Najgorsze z tego poziomu to będą wszystkie żywiołaki. Ten czar nie przydatny praktycznie do niczego. Chyba, że ma się odpowiedni skill na mistrzu i jeszcze trafic na żywiołaka tego skilla czyli np. skill magia ziemi - żywiołak ziemi
Zywiolki sa swietne, nie raz uratowaly mi zycie w walce,wiec je lubie. Ja zazwyczaj daje 2magie na miszcza, wiec prawdopodobienstwo zywiolaka jest wieksze
Generał
Żywię sympatię do implozji, choć pozostałe zaklęcia są przydatne (ofiara, pozwala nam na przetwarzanie jakichś jednostek w inne, żywiołaki mogą pomóc nam w walce, szczególnie na mistrzowskiej magii)
Co do żywiołaków, ja ich raczej nie używam, ale wiem, że potrafią być uciążliwe. Raz walczyłem z magiem, gdy prawie wszystko mu wybiłem ten przyzwał ponad 260 żywiołaków, gdy prawie je wybiłem to przyzwał kolejne i tak w kółko, aż rozwaliłem je zanim przyzwał nowe( dzięki piorunowi, bo many miał od ch**a), walczyłem ponad 20 minut, a moja troszeczkę ucierpiała, gorzej było z nerwami .
Finalne czary, niby najlepsze, ale w praktyce występują one bardzo późno i rzadko, a koszt ich rzutu jest, łagodnie mówiąc, spory. Nawet najlepsze zaklęcie 5. poziomu nie zastąpi slowa albo haste z 1. lvla
Najlepsze czary: Lot (powietrze), Wrota Wymiarów (powietrze), Implozja (Ziemia)
Najgorsze czary: Przyzywanie żywiołaków (wszystkie kanony)
Przydaje się gdy ma się mapę większą od L lot. Ja najbardziej go lubię, a jeszcze bardziej artefakt Skrzydła Anioła (Archanioła - nie mogę zapamiętac), bo nie muszę używac many x D .
Wg mnie przy mistrzowskiej magii ziemii, a także wysokim levelu przykładowego Zydara Implozja wyrządza bardzo dużo szkód. Żywiołaki są przydatne tylko w jednym momencie. Gdy opp zaczął rzucać pierwszy np powietrza, to możemy mieć nieźle przekichane, jeśli nie rzucimy mocniejszego. Przez to straciłem całą armię raz. Prz następnym starciu rzuciłem wcześniej żywiołaka ziemii i wygrałem. Stąd można wywnioskować, iż Żywiołak Ziemi jest najlepszy, chociaż wolny, ale jego użycie jest bardzo sytuacyjne. Lot i Wrota Wymiarów są dobrymi czarami na mapy ponad L. Ofiary nigdy nie używałem, więc się na jej temat nie wypowiadam.
Obywatel
Przyzywania żywiołaków nie są aż takie złe. Szkoda tylko, że nie można przyzwać ulepszonych wersji. Burze i lody strzelają, a to zwiększyłoby nasze możliwości. A implozja to zaklęcie niczego sobie - chyba najlepszy zadający obrażenia czar, zwłaszcza na smoki (niestety nie na czarne) . A używa ktoś magicznego lustra ? Bo ja nie użyłem jeszcze nigdy .