Dobra zrobiłem i zrobiłem aby 2 kolumnowy układ - 3 kolumnowy jest brzydki według mnie - teraz przenoszę strony dotyczące gry na menu top, czyli tam gdzie powinno potem dodam do prawej kolumny odnośniki jak będzie bliżej końca.
@ przeniosłem strony statyczne na ich miejsce i zrobiłem miejsce na nowości dla nowości a nie mieszane xddd. Teraz tylko trzeba zrobić jak zapełnić tu stronki heroes 1 - 6 po jak się namierzy to się podstrony pokazują więc dobrze byłoby zrobić odnośniki tak myslę i jakiś krótki opis może coś z wikipedii jakiś krótki opis etc.
Ostatnio edytowany przez Cohen (2013-02-15 18:05:44)
Taki styl, jaki jest w tym momencie, jest chyba najlepszy. I proponuję mniej skupiać się na bajerach graficznych, a bardziej na treści.
Świetnie jest umiejscowione menu działów. Na tło najbardziej pasują kolory kremowe. Czemu w Kronikach zmieniła się czcionka?
Ostatnio edytowany przez Markham (2013-02-15 17:57:10)
Pewnie to wina update szablonu zresetował ustawienia. Niewiem jaka była czcionka, ale w postach były nierówne wielkości w px, niektóre posty miały 16px a niektóre 12px. Nieiwem jaką globalną czcionkę ustawić - helvetica, arial, times new roman - interesują mnie czcionki szeryfowe i bezszeryfowe jakby ktoś miał pomysł walic.
Dla czytelności niech będzie Arial 18. Obecna czcionka ma problem z wyświetlaniem polskich zanków jak ć czy ś . We wszystkich newsach pozmieniam. Jeśli Cihen się nie obrazi.
Ostatnio edytowany przez Markham (2013-02-15 18:25:50)
Ale nie 18 to przesada, chyba że masz problemy ze wzrokiem, to takie byki będą, że czytać się nie będzie dało.
No dobrze szestnastka. Zauważyłem ,że artykuły Saurona oprócz tego ,że są świetne to i są słabo ilustrowane. Dlatego dziś robiłem oraz przycinałem screeny z Heroes-a IV.To byłoby nie ładne, gdybym sam powstawiam mu obrazki, więc wzbogacę dział upload. W tedy sam sobie dopasuje screeny. Przez weekend wezmę się za nie oraz dokończę newsy o Cieniach Mroku.
Jakiś zwyczaj masz pisania przeciwnków " ,tak" a nie normalnie xd. Dobra http://heroes.vot.pl/pozostale/ przykład na podstawie mapki z heroes 3 - jakby mogłoby wyglądać download plików - choć zmienić jeszcze kolory i będzie dobrze.
Jak wstawić grafikę z Kronikowego uploadu? Tak odnośni mojej działalności , to oprócz newsóch chciałbym się zająć grafikami i działami z fabułą. Gdy Heroes III i IV zostanie ukończony, zajmę się Heroes VI. To jakby co już zaklepałem.
WKLEJONE
Moim zdaniem przydałby się dodatkowy redaktor w Kronikach. Czemu? Nie raz jesteśmy zasypani newsami. Ja potrafię jednego pisać pół godziny,aby dobrze wypadł. Czasem trzeba przetłumaczyć nieco wypowiedź. To też kosztuje nieco czasu. Ja z ogółem newsów daję radę. Lecz spóźniam się z takimi poświęconym Heroes III jak: HotA, VCMI . Zanim to już napiszę to news będzie przeterminowany. Dlatego przydałby się jakiś chętny.
Mathias: Uprzejmie proszę po raz kolejny o niedublowanie postów.