Witajcie!
Zauważyłem ,że tutaj wiele osób zna się na historii na tyle ,aby wyrazić własną opinię. Nie stety nie ma tutaj tematów ze zgadywankami. Zasady są proste. Zadajecie pytanie lub umieszczanie obrazek. Mogą być i nawet zadania. Typu np. ile żon miał Henryk VIII. Nie można pytania zadać określonej osobie. User który zgadnie zadaję pytanie. Jeżeli nikt nie odpowie na pytanie w ciągu jednej doby, to zagadkę zadaje osoba, która chcę. Później ulepszymy schemat gry.
Ja pierwszy dam zagadkę. Zgadnijcie wydarzenie ,które przedstawia obraz lub tytuł. Let's go! Na początek coś łatwego:
hołd pruski. Wymowna postawa stańczyka
Moim pytaniem jest zdjęcie, które dodałem wyżej - co to za wojna, co za bitwa.
To wiedziałem akurat, bo lubię ten okres wojenny, ale owszem, wrzucajcie grafiki na serwery bo łatwo mogą się ludzie połapać.
No to teraz zapodam wam asa, skoro tak ułatwiłem poprzednią zagadkę
,,Piekło smoleńskiego lasu" to tytuł eseju na temat wydarzenia historycznego. Podaj, jakie to wydarzenie. A jak ktoś poda autora, dostanie ode mnie plusa .
Coś mnie się wydaje ,że autorem jest sam Mathias (tytuł był w twojej gildii). Pytanie powinien zadać Xeno. Może rozszerzymy tematykę Qizu do mitologii?
Ostatnio edytowany przez Markham (2013-02-17 14:55:44)
Nie odpowiedziałeś na całe pytanie .