Obywatel
Które miasto według was ma najlepszego graala ? Według mnie są ta wrota żywiołów ponieważ graal wybudowany w tym mieście odblokowuje nam wszystkie zaklęcia.
Też bym się skłaniał do graala Wrót, świetny jest także graal Fortecy ujawniający całą mapę.
Obywatel
Niestety nie znam na pamięć właściwości wszystkich graali , ale jeśli u wrót daję wszystkie czary to na pewno jest on najlepszy
PS. Zebrał ktoś może Graala w Hocie i zbudował go w zamku Piratów ? Jeśli tak , to napiszcie co daje
Szeregowiec
W fortecy jest według mnie nie aż tak przydatny, bo nim dorwiemy się do Graala, to już zwiedzimy całą mapę, co innego, jak walczymy z necro, nie jestem pewien, czy wtedy Graal działa co turę, czy tylko jednorazowo.
Obywatel
Właśnie przeglądałem co dają nam poszczególne graale.Mój werdykt jest taki :
1.Wrota Żywiołów - Graal udostępnia wszystkie czary
2.Forteca - Graal odkrywa całą mapę
3.Nekropolia - Graal dodaje 20% nekromancji każdemu bohaterowi tego miasta
Wyróżnione powinny być graale w :
1.Twierdza (Pomnik Wodza) + 20 Do ataku dowodzącego garnizon
2.Cytadela (Mięsożerna Roślina) + 10 Do ataku i obrony dowodzącego garnizon
A wy zmienilibyście coś w tej liście ? Czekam na odpowiedzi
Ostatnio edytowany przez TrutkaNaGizki (2014-01-20 18:55:05)
Obywatel
MJOdorczuk napisał:
W fortecy jest według mnie nie aż tak przydatny, bo nim dorwiemy się do Graala, to już zwiedzimy całą mapę, co innego, jak walczymy z necro, nie jestem pewien, czy wtedy Graal działa co turę, czy tylko jednorazowo.
Tak to racja ale nie zawsze zwiedzimy całą mapę przed zbudowaniem graala w fortecy.Czasami może nam odsłonić parę fajnych miejsc z artefaktami albo innymi dobrami o których nie mieliśmy pojęcia
Tak, ten graal od nekromancji jest jednym z najlepszych. Wg mnie graale dodające atak, obronę, itd. do garnizonu miasta są kiepskie, przydają się tylko gdy stajemy w obliczu oblężenia. A z reguły gdy już mamy graala, nasze imperium nie da sobie tak łatwo w kaszę dmuchać.
Obywatel
Znalazłem informację odnośnie Graala w Przystanii w Horn Of Abyss O to co daje :
Gwiazda polarna
Zwiększa cotygodniowy przyrost podstawowej populacji wszystkich stworzeń o 50%, generuje codziennie 5000 sztuk złota i sprawia, że wszystkie tereny są dla Przystani terenami rasowymi.
Ostatnio edytowany przez VasT (2014-01-23 10:58:23)
No proszę, a zatem Przystań z HotA już na wstępie ma najlepszego graala, bo uniwersalnego .