Obywatel
Ostatnio brałem udział w turnieju heroes III organizowanym przez Jaskinie Behemota.Niestety dwie walki przegrałem.I to od obu przeciwników usłyszałem że gram bardzo dobrze i gdyby nie to że źle ustawiłem wojska może wygrałbym.Może mi ktoś wyjaśnić o co w tym chodzi ;D ?
Ostatnio edytowany przez TrutkaNaGizki (2014-03-11 15:43:13)
Grałeś arene Turney? Jeżeli tak to tam jak dobrze pamiętam to nie wolno ustawiać mocnych jednostek obok sb gdyż obrywają z berserka i cóż, jest po ptokach jak to mówią.
Obywatel
Trzeba bylo ich zapytac . Trudno zdalnie cos powiedziec . Ustawienie w herosach odgrywa spora role . Strzelakow stawiasz w rogu aby bylo jak najmniej pol z ktorych mozna bylo ich zablokowac . Wolne w srodku aby jak najszybciej doszly a ze srodka maja najblizej wszedzie . Chyba ze maja zaslaniac strzelcow to obok nich .
Obywatel
No pytałem się ale nic takiego konkretnego mi nie powiedzieli.Tylko że źle zrobiłem ustawiając te jednostki obok siebie a nie jak powinny być ustawione.
Ostatnio edytowany przez TrutkaNaGizki (2014-03-12 16:22:38)
Obywatel
Nie ustawia sie obok siebie gdy wrog ma atak obszarowy lub zaklecia razace sasiednie pola . Bo dostaje sie kilka razy .
Generał
Może są jakieś filmy, gdzie oni grają, możesz popatrzeć i wyciągnąć wnioski. Jakby co możesz poczytać trochę Sun Tzu.
Obywatel
Sun Tzu to sie raczej nie przyda . To geniusz ale od wojen mas ludzi nie pionkow i programow . Sproboj np. zastosowac zasade ze szczytem sztuki jest wygrac bez wojny :-):-):-) Wygraj w herosy bez walki :-):-):-)
Obywatel
Z ustawieniami to ciężko powiedzieć. To gra taktyczna ze sporą szachownicą, pulą jednostek i czarów. Jest wiele sytuacji, kiedy trzeba mieć inną kombinację.
Ostatnio edytowany przez Kamilo67 (2016-02-13 20:18:44)