Przybysz
Mam pytanie tak z ciekawości czy w might and magic 3 występuje miejsce "nicość" bo nie pamiętam a jestem ciekawy albo czy chociaż jest coś związane z tym miejscem? Też jestem ciekaw o część 5 (w dodatku dzikie hordy) i o część 6 czy tam też jest takie miejsce albo czy jest coś z tą nicością związane nie będę niepotrzebnie zadawał to samo pytanie w dziale kroniki 5 i w 6 dlatego tutaj pytam od razu
Ostatnio edytowany przez maraso6 (2015-07-19 20:34:08)
Nie ma niczego o takiej nazwie w grze z tego, co pamiętam. Ale może być pod inną, dlatego dopytam - czym mogłaby być ta nicość?
Przybysz
to pradawna moc, która wchłania moce zarówno dobre jak i złe. Po wchłonięciu jest się praktycznie niepokonanym lecz im więcej mocy się wchłonie tym prędzej nicość nami zawładnie dlatego moce dobra i zła postanowiły ją strzec.jest strzeżona przez anioła i demona . Ale puszka pandory o ile pamiętam w 3 cześći jest tak ?i ona się nie mylę daje lepszy artefakt. Czytałem też że puszka pandory jest powiązana z tą nicością i że strzeżą jej anioły i demony. W filmach też pokazywali nicość jako miejsce gdzie moce demonów trafiają w to miejsce i tam się kumulują.
Ostatnio edytowany przez maraso6 (2015-07-19 21:10:14)
Szeregowiec
Niekończąca się opowieść?
Przybysz
Nie po prostu w jednym serialu tą nicość tak, że kto wejdzie tam będzie niepokonany bo zbierze te wszystkie moce. Ale dobra wyczytałem w necie że ta nicość jest powiązana z tą puszką pandory występuje jest w części 3 tylko np w 5 się nie spotkałem z tą puszka albo w 6 części. Czy ona jest tylko w 3 części?
Generał
W jakim serialu poznałeś Nicość? Też nie słyszałem jeszcze o takiej interpretacji, szczególnie że puszka Pandory kojarzyła mi się tylko z mitologią, stąd moja ciekawość.
Przybysz
http://pl.swewe.net/word_show.htm/?1253 … ka_Pandory
Wyszukałem w internecie trochę informacji na temat nicości i puszki pandory i na tej stronie jest tak napisane:
Według mitologii, ciekawość Pandory, aby otworzyć "magiczne pudełko, uwalniając wszystkie ziemskie zło - chciwość, nicości oszczerstw, zazdrość, ból, itp., kiedy ponownie pokryte pudełko, jedyna nadzieja w tym, według tworzenie treści opowieść dużo pracy, są powieści, filmów i telewizji, a także gry online.
A z serialu Czarodziejki pewnie nie oglądaliście w jednym odcinku jest że jeden demon trafił do nicości bo był w połowie człowiekiem a w połowie demonem i dlatego jego dusza tam trafiła a do tej nicości tam tak zrobili w serialu, że do tego miejsca "Nicość" trafiają wszystkie moce pokonanych demonów, czarnoksiężników i tak dalej.
A w innym odcinku np. pokazali żę puszki pandory strzeżą Anioł i Demon bo dobro i zło uzgodniło razem, że za dużo szkód robi ta puszka jak jest uwolniona i chyba mi się wydaje z miejsce gdzie oni strzegli tą puszkę to była nicość.
Przybysz
i jeszcze się dowiedziałem że taka nicością władają lisze -czarnoksiężnicy, nekromanci oraz ich lojalni wysłannicy - czarni jeźdźce z nekropolii.
Faktycznie, bardzo ciekawy wątek, o którym nie miałem dotąd pojęcia. ,,Czarodziejki" oglądałem kilka odcinków, mniej więcej kojarzę, o co tam chodziło . Nicość w Heroes 3, a to dopiero... to ma sens rzeczywiście. Wychodzi więc na to, że korzystają z niej istoty parające się czarną magią. To by było źródło mocy np. nekromanckiej? : O