Cohen mówił, ze będzie wstawiał ShoutBox robiony z PHP samemu. Tzn. Będzie skrypt PHP, a nie z jakiejś strony.
No wiec ja mam skrypty do ShoutBoxa i mogę zamieścić linki, ale proszę o pozwolenie.
Mam także skrypty do Księgi Gości i Liczników.
Mam także propozycję dotyczącą map. Jeżeli ktoś stworzy mapę, Cohen ją wrzuci, a mapy będą na oddzielnej stronie, można wstawić system komentarzy, aby każdy mógł wyrazić swoją opinię Na system komentarzy też mam skrypty.
Mam w zanadrzu także skrypt pokazujący datę, godzinę, minuty, sekundy, rok i dzień roku.
Myślę też, że można zrobić Wikipedię o Heroes 3
Każdy bedzie ją mógł modyfikować, a kto wie, może będzie popularne [do niej także mam skrypt].
Więc tylko od Was zależy, czy przyjmiecie pomysły i czy Mathias bądź Nerevan pozwolą mi zamieścić linki
Pozdrawiam, Bv
Bardzo niezły pomysł. Bardzo mi się podoba. Gdybym był Mathias to dał bym zgodę . Ale jestem Macielug i tu nie decyduję. Jestem na tak.
Rekrut
Ja tez jestem za, ja tez oczywiscie tylko podsuwam swoje zdanie, ale to nie ode mnie zalezy, jestem na tak.
Mnie pasi, ale tak naprawdę to nie ja mam tu najważniejsze zdanie, tylko Cohen.
Ok, to daję Cohenowi linki do skryptów:
Cohen:
ShoutBox:
1. Jeżeli będziesz obsługiwać MySQL to ten: Pobierz [71kB]
lub ten: Pobierz [12kB]
Tam jest możliwość dodawania pokoi, etc.
2. Jeżeli bez MySQL to ten: [url=http://skrypty.webpc.pl/pobierz37.html[/url]Pobierz[/url] [16kB]
lub ten: Pobierz [124kB]
Księga Gości:
1. Wymaga MySQL: Pobierz [20kB]
2. Chyba wymaga MySQL, ale można wstawiać kolory czcionki, tła, rodzaj tekstu, etc. Pobierz [189kB]
3. Tu można dodawać oceny w postaci Uśmieszków. Chyba wymaga MySQL: Pobierz [21kB]
Liczniki:
1. Prosty licznik, graficzny, tekstowy:Pobierz [4kB]
2. Prosty i szybki licznik: Pobierz [5kB]
No i Wikipedia, ale nie wiem czy to łatwe, bo skrypt jest wielki...
605kB: Pobierz Wikka Wiki
I to na razie tyle, jak jakiś link nie będzie działał, to piszcie, ale robiłem to w pośpiechu
Księgę gości i licznik mam własny więc nie potrzebuje. Licznik działa następująco: "Licznik odwiedzin: xx". Nie podlicza kiedy się odświeża stronę. Księgę gości muszę dostosować do strony i dodać powrotny link do news.php, bo tak nazwałem główną stronę. Sb i wiki tylko zobaczę. Wiki to potężny skrypt na objętość - 600kb.
No właśnie tak myślałem, ze wiki to wielki skrypt i trzeba go długo wgrywać i modyfikować. Jak będę miał czas to się w to pobawię...
Dlatego ja się tym nie zajmę. Żeby to zainstalować na stronie muszę całość przeczytać 2 razy i przetestować na krasnalu (serwer apache). Pewnie też to jest system CMS oparty na MySQL i PHP więc trochę długo może to trwać. Na razie nie zajmuję się tego typu rzeczami.
Poza tym mam kolosa z C++ (tablic i operacji na plikach) po świętach. Więc będę mieć pracowite święta.