Woloska...tfu Wloska, a nie Woloska. | 21% - 4 | |||||
Szwabska | 0% - 0 | |||||
Arabska | 5% - 1 | |||||
Japonska | 10% - 2 | |||||
Chinska | 5% - 1 | |||||
Polska | 26% - 5 | |||||
Skandynawska | 5% - 1 | |||||
yyy... Amerykanska(o ile to jest kuchnia) xD | 0% - 0 | |||||
Kraju curry czyli Indyjska | 5% - 1 | |||||
Jestem WSZYSTKOZERCa, nie patrze co jem. :D | 21% - 4 | |||||
|
Z tego co wiem to potrawa zwana Gyros to kuchnia Grecka (wiadomo, tyle lat pod panowaniem turcji, musili miec wlasny Kebab).
Offline
W każdym razie śródziemnomorska - zdrowa i smaczna .
Offline
Rekrut
Lowcakur napisał:
Ale Lolu, wiesz ze chinskie zupki to... Polski wynalazek?
Nie prawda - jej twórcą (zupki błyskawicznej) był Japończyk Momofuku Andō, który chciał stworzyć produkt łatwo dostępny i pozwalający zwalczyć niedobór żywności na świecie.
A jakie ma związki z Polską? Robią je w Radomiu . A jaki te zupki mają związek ze mną? Utrzymują mnie przy życiu.
Offline
Generał
Czyli jakiś pożytek wynikł z tych zupek, gdyż ratują cię od śmierci z głodu.
Ja tam jednak wolę swoją własną domową kuchnię, choć czasami próbuję jakiejś innej. Do McDonalda czy podobnych miejsc nie chodzę często, właściwie wcale, ostatni raz byłem w McDonaldzie na hamburgerach... Hmm, na przełomie czerwca/lipca. Po prostu takie coś jem tylko raz na jakiś czas (zwykle kilka miesięcy), dla odmiany.
Offline
Szeregowiec
Pierogi, wszelakie żarcie kiszone, rosół(na w pół polska potrawa), kasza gryczana, multum produktów na bazie mleka, no i jeszcze amerykańskie ziemniaki.^^
Offline
Wojownik
Markham napisał:
Ja bardzo lubię kuchnię meksykańską. Ostre potrawy,wspaniałe sosy. Czasem sam coś ugotuję (ale nie wodę) z tej klasy kulinarnej.
Ja również, chociaż zwykle wszystko mi smakuje .
Offline