Rekrut
Tak jest! Nie bojmy sie tego powiedziec!
hehhe . Nie bojmy sie tego powiedziec wprost - Cytadela jest lepszym miastem. A tak apropo, to jak ja bede mial rozbudowana CALA Cytadele i wykupione wszystkie wojska, to Lochy nie beda mialy jeszcze Smokow... Takie sa realia Cytadeli - mega szybka rozbudowa, silna armia i niska cena - to wlasnie jest klucz do zwyciestwa.
Przestępca
Magyar napisał:
A tak apropo, to jak ja bede mial rozbudowana CALA Cytadele i wykupione wszystkie wojska, to Lochy nie beda mialy jeszcze Smokow...
Jak grasz z kompem, to na pewno nie będą miały... Rozbudowaną całą Cytadelę? O ile będziesz miał ogromne szczęście do stert drewna, bo inaczej jesteś skończony.
Magyar napisał:
silna armia
Poza gnollami, ważkami i wiwernami nawet ujdzie. Loch i tak ma lepszą.
Obywatel
Widze że komuś wiechałem na ambicje ,ale i tak przepraszam. Koniec tematu. (i tak pewnie dostane 2 upomnienie
)
CYTADELA JEST PO STOKROĆ LEPSZA! Zanim lochy będą mieli minotaury to cytadela wyjedzie im już z wiwernami i po grze. Szybka piłka. A nawet jeśli będzie miał już te swoje minoski (nie chodzi mi o to że są słabe, bo są bardzo dobre) to cyta będzie miała więcej wiwern i jeszcze do tego gorgony. I znów szybka piłka.
Nawet jesli walka odbędzie się później to i tak Cytadela będzie miała przewage liczebną, i jeszcze jednostki cyty lepiej się uzupełniają co sprawia że jako jedność śa silniejsi od armli lochów.
Zen-Aku edit: Uważaj na słowa... Nie pozwolę Ci nikogo obrażać, to ma być jasne!
Ostatnio edytowany przez Mordoklejek (2009-04-13 21:42:03)
Rekrut
Drago napisał:
Jak grasz z kompem...
Z kompem to moze ty grasz, i to pewnie na 80%...
Drago napisał:
Loch i tak ma lepszą (armie).
Nie, nie ma - zapewniam.
Generał
Łatwo wybudować w Cytadeli 5 i 6 poziom. Do wiwern wystarczą jaszczuroczłeki, a do gorgon jaszczury i ważki. Jak zaczynamy z 2 poziomem jednostek w mieście to wiwerny można mieć 1 dnia, razem z jaszczurami i gnollami mamy szybkie expienie i zajmowanie kopalń. Na 2 dzień ładujemy w gorgony. Nie będą ulepszone, ale do czasu wybudowania ulepszenia zdąży się trochę ich zebrać, a na początek są mocne. Potem rozbudować zamek i dojść do kapitolu. Przy okazjii można wybudować bazyliszki i potem hydry. Jak nie wynajmuję wiedźm, to wystarczą 2 poziomy magii, bo na trzeci nie warto zajmować miejsca mądrością. Lepiej magię wody czy ziemi ( na obydwa Cytadela ma duże prawdopodobieństwo), można też trafić na skuteczność ataku ( taki Alkin z nią zaczyna) i balistykę ( dla mnie konieczna i ceniona) i inne przydatne zdolności.
Przestępca
Magyar napisał:
Z kompem to moze ty grasz, i to pewnie na 80%...
Ty, skoro nawet komp nie ma smoków, gdy na niego uderzasz... Wyobraź sobie, że nawet (od 130%) komp w ogromnej większości przypadków robi smoki, a Twoja teza była wierutną bzdurą.
Magyar napisał:
Nie, nie ma - zapewniam.
Zapewniaj sobie co chcesz, bo jedynymi jednostkami Cytadeli, które są w stanie powalczyć z ich odpowiednikami z Lochu są gnoll, bazyl, gorgona i wiwerna, z tym że w przypadku gnolla i wiwerny są dokładnie równe odpowiednikom z Lochu, a gorgona i tak jest gorsza od minotaura... Jak nietrudno się domyślić, harpia, beholder i smok nie pozostawiają szans bagiennym.
Sauron napisał:
magię wody czy (...) balistykę
To władcy bestii są kolekcjonerami śmieci? Nie wiedziałem...
Obywatel
Z tego co widzę to wszyscy/zdecydowana większość z was grają z komputerem, więc pojazdy typu "chyba w grze z komputerem" są mocno nie na miejscu
Cytadelę zawsze rozwinie się szybciej niż loch, a smoki są na tyle nieopłacalne, że jeśli tylko mamy 2 loch to zawsze lepsze będzie DB niż zbieranie siarki. Cytadela ma najlepszą, jak wy to nazywacie, surową siłę armii. Żeby się o tym przekonać, najlepiej pograć trochę arenek I zrozumcie wreszcie, że harpia jest jednostką słabą, jej "wielkie skille" to nic innego jak upośledzone strzelanie, zaś słabe staty są słabymi statami.
To władcy bestii są kolekcjonerami śmieci? Nie wiedziałem...
Ehhh, Drago, bez komentarza...
Rekrut
Drago napisał:
Ty, skoro nawet komp nie ma smoków, gdy na niego uderzasz... Wyobraź sobie, że nawet (od 130%) komp w ogromnej większości przypadków robi smoki, a Twoja teza była wierutną bzdurą.
Skoro ty wiesz takie rzeczy, to chyba ty grasz z kompem, nie ja. - Komp moze i robi Smoki, ale gracz nie musi... przynajmniej nie zawsze je robi. Ja czesciej gram z zywymi graczami, niz z kompem.
A co do balistyki i Magii Wody, to przesadziles...
Generał
Magia wody i balistyka to śmieci? N/c, po prostu przegięcie. Magia wody jest właśnie dobra, razem z ziemią tworzą mocną i skuteczną mieszankę.