To ostatnie zdanie, to stwierdzenie czy pytanie ? Wiśnia to wiśnia, wszędzie jest normalna pomijając Japonię. Niestety to Japonia, tego nie ogarniesz...
Zasada internetu: Nigdy nie próbuj zrozumieć Japończyków .
Swego czasu Asinains opowiedział mi dosyć ciekawe rzeczy na temat kultury tego azjatyckiego kraju. To naprawdę zupełnie inny świat. Całkowicie odbiega od tego, do czego przywykliśmy na Zachodzie.
Szeregowiec
Zabawnie to brzmi, jak mówicie (a właściwie piszecie) o Polsce, jako zachodzie. Po tylu przeczytanych książkach historycznych, gdzie wschodem była Polska, Ruś, Złota Orda i Ilchanat, a Kataj był odległą krainą poza światem.^^
To gdzie w takim razie znajduje się Polska z perspektywy Japonii, bo raczej nie na północy?
Szeregowiec
Japonia dla średniowiecznych kronikarzy nie istniała.
Chodziło mi o teraźniejszość, ale nieważne. Już wiem, o co ci chodzi.
Rekrut
Ostatnio przez neta zamówiłem sobie mały zestaw shurikenów. Małe pytanie, czy ktoś ma w jakieś doświadczenie w rzucaniu?
Polecam ustawić dowolny cel na ścianę/drzwi i regularnie ćwiczyć. Stylów rzucania jest dużo, więc na pewno znajdziesz swój. Zacznij pojedynczo, z czasem zwiększaj liczbę rzutów - najpierw celność, później szybkość. Osobiście rzucam od pięciu lat i muszę przyznać, że naprawdę się to przydaje w wielu innych czynnościach.
Rekrut
Zamiast rzucania w ściany, czy drzwi, to lepszym wyjściem jest zrobienie tarczy
A ja pozwolę sobie zasugerować, by przeczytać mój post jeszcze raz, a w szczególności zdanie rozpoczynające. : )