Cześć!
Co byście wybrali? Złoto, czy doświadczenie? Ja osobiście wole doświadczenie. Złoto raczej rzadko. Jak mam go mało. Albo chce pobić rekord. A wy? co byście wybrali?
WKLEJONE:
Oj sorki to moja pierwsza sonda, i za bardzo nie wiedziałem jak zrobić. Jeszcze raz przepraszam za błąd. W takim razie piszcie, a ja za dwa dni policzę wszystkie głosy i napiszę.
Pozdro Def
Mathias: Apeluję, abyś nie pisał dwóch postów pod rząd. Sondę usunąłem i zrobiłem normalny wątek .
Obywatel
A potem bronisz się hordą centaurów gdy wróg robi ci wjazd na chatę w trzecim tygodniu. To raczej oczywiste ze bierze się złoto, dopóki nie mamy rozwiniętego "systemu ekonomicznego". A to że twój bolek będzie miał 7lvl ze skrzynek to bez znaczenia, bo mój będzie miał 8 z guardów i banków.
Dzięki Mathias.
Mathias: Nie ma sprawy, ale nie spamuj!
Nie spamuj. Złoto ważniejsze, expa masz z guardów, banków, puch, drzewek podnoszących lvl, czasami chatek proroków.
Rekrut
No, ale z drugiej strony jak masz masę złota, to chyba lepiej wziąć doświadczenie, co nie?
PS: Witam.
Z reguły jest tak, że exp bierzemy ze skrzynek jak gramy na Kap.itol, czyli na większości standardowych mapek. Exp zrekompensuje nam nieco mniejszą armię.
Na templach i bogatych mapkach złoto zawsze się bierze.
Kap.itol też jest ocenzurowany?
Niestety, zobaczę co da się z tym zrobić
Ostatnio edytowany przez Xeno (2011-01-02 13:31:08)
Obywatel
Jesli gramy na 200 % bierzemy zawsze najpierw zloto... Doswiadczenie zdobedziesz w walkach i roznych slupkach... Chyba ze bardzo potrzeba ci np. 1000 aby podniesc poziom...
Jak grasz na 100 -130 % to mozesz brac doswiadczenie...
Grając z kompem nie ma różnicy co weźmiesz, bo i tak wygrasz.
Tak jak mówiłem exp bierze się na standardowych mapkach, a jak gra się na templach to zawsze złoto.
Odświeżam wątek, ponieważ akurat go znalazłem. Ja prawie zawsze biorę złoto, ponieważ dzięki niemu szybciej się rozbudowuję, a tym samym szybciej zdobywam exp w bitwach i na inne sposoby. Z reguły nie potrzeba aż tak dużo doświadczenia w misjach, scenariuszach, walkach (czasem w kampaniach jest wręcz ograniczenie), więc exp ze skrzyń traktuję w zasadzie jako wyjątek. Można powiedzieć, że wypełniam w Heroes'ach założenia ekonomicznej myśli liberalnej i zamiast rozdawać na prawo i lewo pieniądze, przeznaczam je w całości do obrotu .
U mnie to zależy od sytuacji, ale głównie biorę expa by szybko bohatera zlevelować, jednak jeśli widzę pustkę w skarbcu , to wtedy biorę złoto ^^