Zdarza się, ale przeważnie widać wroga z wyprzedzeniem. Bardzo przydatne na XL z wieloma kompami, nie trzeba za nimi ganiać...
Generał
Najlepiej łączyć miejski portal z logistyką i artefaktami ułatwiającymi ruch po terenie. Można w ten sposób łatwo i spokojnie zabezpieczyć całą mapę. Na czar nie zawsze można trafić niestety, choć na dużych mapach gdzie sporo miast prawdopodobieństwo trafienia będzie większe. Łut szczęścia, jak zwykle jest zawsze mile widziany w każdej grze.
Jak ma się dużo bardzo trudnego terenu to się przydają.
A co tematu, to ja zazwyczaj używam lotu jeżeli się trafi lub spaceru po wodzie, ale to w skrajnych przypadkach, gdy muszę kogoś wyprzedzić zanim mi dotrze mi do zamku, a nie mam miejskiego portalu.
Mi jak komp zajmie zamek to albo przez nieuwagę nie wykupiłem woja, albo nie miałem tam woja. Jak zajmie zamek to tylko ciesze się z łatwego expa.
Z czarów podróż w singlu używam tylko miejskiego portalu, to jest wywalony w kosmos czar, ale i many trochę leci na niego.
Obywatel
Moim zdaniem Wrota wymiarów i Miejski portal to najlepsze czary podróży.
Bo tak właśnie jest -.-'. Zresztą nie bardzo masz w czym przebierać w czarach podróży, został Ci lot i bodajże chodzenie po wodzie...
Lot jest niby dobry, ale w praktyce nie tak często używany jak tamte dwa.
Obywatel
lotem można brać np. puszkę pandory lub artefakty nie zabijając potworka stojącego koło nich.