Planuje odnowę strony. Planowane jest między innymi:
poprawa błędów występujących w składni dodanie własnej księgi gości. Stara nie posiada żadnych wpisów (a sam spam i reklamy na stronie jest). Wyrzucić planuje sb ze strony (nikt nie używa).
Poprawi to działanie strony. Reklamy zostaną ograniczone do niewielkiego mało rzucającego się banera u góry w oknie przeglądarki, który łatwo można go wyłączyć.
Obecnie strona ma 18 błędów w składni html! Jednak mimo to działa. Zamierzam poprawić działanie strony unowocześniając występujące skrypty i dodając słowa klucze w kodzie html-a.
Tak więc podsumowując:
- pożegnamy się z nieużywanym sb,
- zamieszczę w zastępstwo starej z deszczowce.pl księgę gości własną napisaną w php,
- poprawię wszystkie błędy składni htmla,
- oczywiście nie zabraknie zadnego poprzedniego skryptu,
- pomyślę nad możliwością wysyłania map na serwer bezpośrednio ze strony www po podaniu hasła (dozwolone tylko niektóre formaty plików, map i kampanii do herosa),
- pomyślę nad możliwością wypozycjonowania strony <meta keywords> i inne rozkazy dla robotów wyszukiwarek internetowych, czas by strona ujrzała światło dzienne w sieci xd,
- zastanawiam się też głęboko nad możliwością zrobienia ze strony portalu z możliwością logowania i rejestracji.
Myślę także nad zmianą serwera hostingującego stronę na dowolny zagraniczny serwer darmowy bądź płatny polski. (Jednak polski darmowy hosting to jest tylko przejście).
PS.. Stronę tą robię równolegle z inną - obie zamierzam zrobić w podobny sposób. Kiedy będę mieć więcej informacji na ten temat napiszę co nieco więcej. Prosiłbym o pomoc w uzupełnieniu słów kluczy pomocnych do zaindexowania strony w wyszukiwarkach internetowych np. google. Tylko pisać po 10 sugestii i więcej (dwie osoby które napiszą najwięcej sugestii dostaną plusa xd, więc zaczynamy).
Do pracy nad stroną przymierzam się od soboty i planuję skończyć ją w przeciągu tygodnia (ale zobaczymy jak to wyjdzie), dlatego chciałbym mieć listę 200++ słów kluczy do tego czasu.
nareszcie coś napisałeś (^_^)
Dobrze, że strona się Uptade, oby tak dalej
UU Zaj... Bardzo fajnie
Mnie kolega teraz dopiero zacznie uczyć PHP, bo na razie zasuwam z samym HTML i CSS
Oby stronka szybko powstała - życzę powodzenia
No tak powtórzyłem html, css-a,xml-a i xhtml, jeszcze zostało szybkie przypomnienie javascript (kilka rzeczy na pewno w nim będzie), php kilka skryptów ma poprawione działanie. zegarek w koncu ma swój normalny wygląd i planuje poprawić szablon strony.
Ostatnio też udało mi się opanować 2 sposoby robienia szablonu strony z rozszerzeniem .php i obecnie pracuje nad pełną zgodnością z xhtml czyli html+xml.
***Dodano***
Mam pewien pomysł. Ostatnio trochę więcej poczytałem a co jakbym na stronie zamieścił te kilka linków z youtube.com filmików związanych z turniejem? a także jakąś galerię zdjęć screen shootów zrobionych przez userów podczas gry.
Zrobię aktualizacje map. Dostalem na maila kilka map do WOG-a od Macieluga. Postaram się także zmienić nieco wygląd strony.
Prawdopodobnie po niedzieli będą pierwsze zmiany (w krasnalu postaram się coś przetestować i wrzucę na adres h3mapy.yoyo.pl
Ostatnio edytowany przez Cohen (2008-12-19 14:08:30)
Hm. Jeżeli myślisz nad skryptem do własnego ShoutBoxa, to ja mam rozwiązanie.
Tyle, że muszę podać linki, muszę dostać pozwolenie...
Hm? Ktoś mi da pozwolenie?
Aha dobrze możesz się popytać:
Teraz gotowe są skrypty na:
- kalendarz, (V)
- wschod, zachód i długość dnia, (V)
- jaki system, (V)
- aktywność na gg, (V)
- pliki odwiedzen, (V)
- data z godziną, (V)
- imieniny na plikach, (V)
- liczenie znaków, (V)
- generowanie liczb dużego lotka, (X)
- czas generowania strony, (V)
- skrypt blokujący natretne boty sieciowe wykradające dane, tutaj mogą być problemy. (V)
-księga gości (bez wyglądu - wymagany css). (V--)
Na dzis tyle:
- z css i htmla to nowością będą:
+ odtwarzanie filmów z youtube.com (przez użytkownika po kliknięciu); (V--)
+ galeria na tabelach (miniatury i większe zdjęcia); troche z tym roboty będzie. (--V--)
Ahh. Już wystarczy tego dobrego. Więcej opisze jutro po 19.00 bo po tej godzinie wracam ze zjazdu studiów zaocznych. Bo zmienilem kierunek na całkowicie inny i w innym wymiarze czasu. Teraz jestem na informatyce z 2 miesięcznymi zaległościami.
**Dodano** Legenda
(V) gotowe!
(X) odwołane!
(V--) do poprawy!
(--V--) w planach!
W planach dodatkowo uwierzytelnianie. Tzn logowanie.
Ostatnio edytowany przez Cohen (2009-01-02 19:44:33)
Aha, to nawet dobra stronka będzie Tylko spróbuj to dostosować do wyglądu strony, mam na myśli czarne tło, a tabele takie szare
Tutaj masz link do wątku na tym forum: http://herosy3.pun.pl/viewtopic.php?id=668