Niech każdy,ale to każdy bezwzglednie ściągnie pliki 2.1.Chyba że chce mieć takie coś że osoba mająca pliki widzi ruch stworzenia innego niż ta która nie ma pliku.Powodem jest różna predkośc u obu osób.A jak trzeba wczytywać grę okazuje się że osoba która dostawała w FB zmieni taktyke walki lub cos takeigo bo bedzie znałą siłę przecika,jego czary itd,lub nie przystapi do walki,tylko gdzieś zwieje.Tak wiec ci którzy nie mają koniecznie ściągną.
Ostatnio edytowany przez altaeir (2009-06-07 10:33:14)
Obywatel
Ale co, bo nie bardzo zrozumiałem?
Nawet jak nie hostujesz masz mieć pliki,bo niby nie potrzeba ci ich przy generowaniu mapki,ale podczas FB macie inne prędkosci jendostek i ty widzisz np. ruch elfa,a przeciwnik cerbera.
Czasem problem pojawia się nawet gdy 2 osoby mają pliki,ale jest on wywołany tym że jedna osoba ma np ustawione najwyższe animacje w walce(ja tak zawsze robię) a druga nic nie zmieniała,ale jak 2 osoby trochę graja już przez neta i się na tym znają i chcą skrócić czas swojej tury,to automatycznie ustawiają najwyższe animacje i problemu nie ma.Dlatego najlepiej mieć pliki i jeszcze dogadać się z przeciwnikiem tuż przed FB jakie ma włączone animacje.
Obywatel
nie bardzo wiem o co chodzi. Przenioslem sie na inny komp ( na ktorym tez mam HOMM3 ) i nie mam dostepnej opcji random map ( chcialem sprawdzic czy wszystko gra przed ustawieniem sie na gre ). Moze ktos wie co trzeba zrobic
Trzeba mieć złotą kolekcja w samym Sodzie nie ma mapy losowej bo jest w AB. Czy jakoś tak. Niech po prostu ktoś inny robi hosta a ty dołącz i graj.
Obywatel
No faktycznie, na tym kompie mam tylko SoD'a . Sprawdziles czy to zadziala ? NIe chcialbym sie z kims umowic, a potem, z powodow technicznych, odwolac gre. Dzieki za rade