Zbroja przekletego oraz plaszcz razem wymiataja. To jest zestaw zrobiony specjalnie dla nekro
Zbroje przeklętego łatwo spacyfikować, wystarczy mieć kulę przeciwstawienia. Nie zmienia to jednak faktu, że ten artefakt daję duże możliwości przy małym nakładzie pracy włożonej w jego zebranie
Płaszcz daje zbyt dużo możliwości, choć trzeba przyznać, że jest strasznie użyteczny
Ale i tak najlepszy jest Miecz Anielskiego Sojuszu
Taa, ale mi nigdy sie jeszcze nie udalo go skompletowac. Miecz, razem ze zbroja ojca smokow to arty njtrudniejsze do znalezienia i skompletowania, wiec ciezko je wliczac.
Ciężko je skompletować, ale jedyny art, który może zatrzymać płaszcz króla ożywieńców (po za ostrzem armagedonu) nie może być łatwy do skompletowania.
Najlepszy jest ofc. Płaszcz Nieumarłego Króla. Dzięki niemu w bardzo krótkim czasie jesteśmy w stanie zebrać setki Arcyliczów, co daje nam łatwe zwycięstwo.
Miecz Anielskiego Sojuszu daje mocnego kopa w staty i modlitwę za free . Świetna sprawa.
A Zbroja Przeklętego? Co tu dużo mówić, bombowe są te czary, które rzuca na początku bitwy .
Temat w sumie pasuje, więc zadam takie pytanko
Jak uważacie kto będzie lepszy. Tazar/Crag na 20 lvl posiadający miecz anielskiego sojuszu, czy Isra na 20 lvl z płaszczem nieumarłego króla?
Obywatel
Dość ciekawe pytanie. Nie znam na nie odpowiedzi, ale postawiłbym na Isrę. Np. takie 2 oddziały liszy po 150 czy 200 mogą kosić, ile się chce. Uważam, że Isra miałaby lepszą magię - przyśpiesznie/spowolnienie trafia się w necro dość często i jeszcze dochodzą zaklęcie z leveli 4 i 5, których Crag raczej się uczył nie będzie. Z kolei armia barbarzyńcy ma potężna siłę ataku (starożytne behemoty = masakra gwarantowana).
Zanim behemot podejdzie do lisz do kilku po drodze odpadnie. Ja tam bym się wilczkami martwił. Szybcy i wściekli, walą jak głupi. Ja również stawiam na Isrę
Obywatel
No wilki są naprawdę szalone. Ale jak wpadną pod broń przeciwnika, to już jest zupełnie inaczej. Ja sugerowałbym zniszczyć lub osłabić wilki jakimś zaklęciem, a do behemotów walić liszami. Jeszcze dość groźne są ptaki gromu, ale my mamy przecież wampirów i upiornych rycerzy. No i smoczki mogą coś czasami ugryźć...
Isra z płaszczem, nawet jeżeli Tazar, czy Crag po za specem i statami, dostają +20 do każdej staty i w gratisie modlitwę, to nie ma to znaczenia jeżeli idą na hita. Poza tym z tego co pamiętam to granica od dmg wynosi 45%, jeżeli taki lisz zada 50000 dmg, to po tym zada "zaledwie" 32500. No powiedzcie więc co za różnica...