grało się oj się grało w Might & Magic 6, 7, 8 i 9, jednakże szczególnie zapadała w pamięć 7(posiadanie własnego zamku) i 8. Pamiętam nawet tą karcianke Acromage w której niszczyło się wieże przeciwnika...
Warty wspomnienia jest również system rozwoju umiejętności(ekspert, mistrz, arcymistrz), w ciekawy sposób rozwiązano także awansowanie klasy postaci np. misją awansu paladyna na krzyżowca było zabić smoka...
Ok, znalazłem odpowiednie miejsce na mój post. Ja jestem człekiem nader ciekawym. Więc z ciekawości zadam pytanie jakie posiadacie gry z sagi Might and Magic. (Na pewno każdy ma Heroes III).
Szeregowiec
Oryginały oczywiście, HoMM III złota edycja i V z ToE. Biorąc pod uwagę stosunek do własności ze znajomymi "co moje to i twoje", to i można zaliczyć wszystkie HoMM i CoH.
Czas na mnie. Niestety posiadam pirata złotej edycji Heroes III. (Jest on nieco wadliwy). Natomiast reszta to orginały. Heroes IV ze wszystkimi dodatkami. Heroes V tak samo. Heroes VI z obydwoma DLC. W tym roku planuję zamówić Might and Magic VII i VIII.
Czas na mnie. Niestety posiadam pirata złotej edycji Heroes III. (Jest on nieco wadliwy).
To może czas sprawdzić sobie ten 15-złotowy wydatek?
Ja mam Heroes 1-4 z dodatkami, Heroes V Dzikie Hordy i M&M 6-9