Co do działu Heroes III. Ja proponuję postawić na bogatą szafę graficzną . Dlatego proponuję,aby ikonki miast,bohaterów,artefaktów,czarów,umiejętności,jednostek miały wymiary 120x120. Ponieważ stary rozmiar jest mało czytelny. Same grafiki są piękne. Zapewne warto zobaczyć je w większej rozdziałce. Ja mogę się podjąć tego zadania ,bo i tak powiększam te grafiki do pewnego swojego projektu(tajemnica). Ich standardowy rozmiar wynosi 58x64 - strasznie malutkie. Ja nie zajmuje się działem trójki,więc czekam na odzew redaktorów działu.
Każda grafa powinna mieć swój naturalny rozmiar. Szata graficzna jest mało ważna, liczy się treść, nie koniecznie fabularna, a ta przydatna dla graczy.
Raczej tak. Grafiki mają umilać pobyt czytelnikom. Jak by rozważać wszystkie aspekty,to każda niemal rzecz jest istotna w trójce. Małe grafiki są problematyczne. Ja sam lepiej zapamiętuję kolory,obrazy - tak się uczyłem historii. Ktoś mówi Hołd pruski,ja w zarysach swojej wyobraźni widzę niezwykle barwny obraz Jana Matejki. Te grafiki są piękne,ale małe. Mrużenie oczu nie jest konieczne.
Jak ludzie grają w H3 i im nie przeszkadzają te grafiki w oryginale to i tu nie będę im przeszkadzały, a jednak oryginalnie są ładniejsze.
Zgadzam się z przedmówcą.
Mój koncept działu Heroes VI(działy):
1. Informacje Ogólne
2. Dodatki
3. Fabuła
4. Frakcje
5. Jednostki
6. Bohaterowie
7. Zdolności
8. Artefakty
9. Multimedia
10. Conflux
To tak mniej-więcej. Jest opcja, że powstanie dział frakcje gdzie będą: budynki,jednostki itd. lub rozbite. Co wolicie?
Heroes VI jest dosyć rozbudowaną grą, dlatego lepiej rozdrobnić działy, aby było czytelnie. Dobry schemat, pasuje do pozostałych.
Z radością oświadczam, że od dzisiaj ,oficjalnie, na stałe, zająłem się pracami na działem Heroes VI. @Mathias możesz poszukać jakiegoś fajnego skry[tu na galerie, kronikowy jest denny.