Przybysz
Cześć wie ktoś może jak podmienić w Erze II własny portret bohatera bo próbowałem za pomocą modów to tylko wgrane zdjęcia można podmienić swoich jak narazie nie dałem rady podmienić...
Obywatel
Włożyć w folder mods/zdjecie/data zdjecie o ktore chodzi. Do listy modow dopisac zdjecie :-):-):-) I juz. Tylko na koncu bo wczesniej inne mody moga podmieniac to zdjecie :-)
Przybysz
tylko tam nie ma takiej sciezki a np probowalem wkleic do jednego modu tam co tam sie podmienia te portrety z gwiezdnych wojen i tak dalej to przeformatowalem na te rozszczenie pcx co inne sa w takim rozszezeniu to zamiast tego zdjecia bylo czarne tlo
Obywatel
Musisz w folderze mods utworzyc nowy np. portrety w nim folder data i tam umiescic portret. Dopisac na liste modow portrety. Portrety musza byc dwa, duzy i maly. I chyba musza miec kolory ktore pasuja do tych z gry. Jesli choc jeden kolor sie nie zgadza nic z tego. Kolory mozna indeksowac np. Gimpem. U mnie zawsze to dziala.
Przybysz
To chyba jednak spasuje z tym podmienianiem bo z tymi kolorami to nie umiem kombinowac...
albo moze bym dal rade tym gimpem bo kolory są 256 a rozmiary ta sa chyba takie 58x64 i 48x32
to zaraz zaczne to robic i dam znac czy mi sie udalo...
Ostatnio edytowany przez maraso6 (2015-12-27 20:43:40)
Obywatel
Jutro. Sam to zobacze co i jak i powiem. To proste. Nie ma pospiechu.
Przybysz
jedno zdjecie juz zrobilem tylko musze zobaczyc jak przeformatowac bo zapisalo mi w formacie gimpa ale to jutro po kombinuje może jak te dwa portrety zrobie to sprobuje zamienic w jednym modzie inne portrety i moze sie uda ze ten moj portret bedzie w tym modzie co o tym myslisz?
Ostatnio edytowany przez maraso6 (2015-12-27 22:07:58)
Obywatel
Juz w niedziele nie bede majstrowal a portretow nie robilem jeszcze. Jutro popatrze. To jest proste. Nie takie rzeczy mozna zmieniac :-)
Przybysz
hehe a ja wczesniej myslalem ze to ciezko zrobic ale juz zaczynam teraz kombinowac bo juz mam ustawione ten rozmiar i te kolory tylko jeszcze mam w formacie tego gimpa a musze miec w tym formacie pcx to po patrze czy mozna to jakos zapisac w tym formacie zeby nie zmienialo mi tych kolorow bo jak konwertuje na stronie online to mi zmienia kolory
Przybysz
udało mi się zrobić ale chyba te kolory są nie tak bo zrobiłem ten avatar co mam tutaj i widać go w grze ale ma brązowe też małe plamki takie.
Porównałem też właściwości obrazów w gimpie z innym portretem i oba zdjęcia mają takie same właściwości z tymi co się dobrze wyświetlają to nie wiem od czego są te plamki.
Ostatnio edytowany przez maraso6 (2015-12-28 14:51:46)