Rekrut
A moze ja zyd jestem, albo atheista?
Rekrut
Czy ja uzylem jakiegos ordynarnego slowa? Bo jezeli wyraz ateista to slowo ordynarne, to ja widze ze bardzo inteligentne osoby sa na tym forum.
Masz upomnienie za offtop, mistrzu.
Szkoda słów wasza "taktyka" budowanie do kapitolu może jest i dobre na kompa ale to jest shit. Przyznaje też tak grałem przez pierwsze 2 lata gry ale ta taktyka nie ma sensu a jak wy gracie tak nadal to albo przez kilka lat gry nic sie nie nauczyliscie albo nie wiem. Zrozumcie że kupuje się do 5-6 lvl w pierwszym tyg gry i jak nie ma sie sianka co mało prawdopodobne bo zwłaszcza jak gracie scenariusze jest pełno siana na ziemi i banków + dodatkowe zamki więc nie wiem jak można nie mieć siana to w 2 tyg się armie wykupi a i tak początkowa armia czyli z 3 pierwszych bohów kupionych w 1 dniu wystarcza na podbicie wiekszosci kopaln i smiało można z nią chodzic przez pierwsze 2 tyg gry.
Obywatel
Według mnie to najwięcej zależy od mapy i gry. Na Dużych i XL'kach wolę postawić ten kapitol, bo wtedy nie będę miał żadnych problemów ze wszystkimi budynkami (Nie licząc Gildii Magów). Na komputera też można tak grać, nawet na M'kach.
Ale grając na zwykłych zasadach multi to nie ma sensu.. Przeciwnik zbierze armię, a Ty zostaniesz z dużo mniejszą i kapitolem. Tylko czasem się zdarza, że po jego wybudowaniu nic nam nie zostaje. Nie zdążysz uzbierać armii na obronę, a co dopiero kontratak.
Ja, jak gram to buduję według swojego schematu. Np. Cytadelą uzyskuję Wiwerny (+ Reptilioni) i dopiero wtedy zaczynam budować Kapitol. Spokojnie expię jednym Bohem podbijając wszystkie kopalnie, a reszta sobie odkrywa lub zbiera surowce porozrzucane na mapie. Ale to na mapach dużych.
Obmyślam to w grze i staram się coś zmieniać na lepsze.
Nom niby vs. Multi, to raczej trzeba grać taktyką armii, przynajmniej częściowo. Ale wątpię, by multi był aż na tyle głupi, by wykupić budynki jednostek w pierwszym tygodniu. Na co potem bierze kasę? Np. Cytka to 2 Wiwerny i 2 Gorgony za dochód w 2 tygodniu? Przecież to nie ma sensu. Trzeba jak najszybciej wykupić kapitol!