Przestępca
stasek93 napisał:
Hmmm.... ja powiem tyle: Wampirzy Lord jest przeceniana jednostka, przeciez
on nie zawsze sie caly zregeneruje
Trzeba mu zadać ogromne obrażenia, żeby tak było. Zresztą wampir najprawdopodobniej skontruje atak, a w następnej kolejce zaatakuje i wróg mu nie odda - oznacza to tak naprawdę, że wampir może zadawać nie 5-8, ale nawet 10-16 (oczywiście nie zawsze jednej jednostce).
stasek93 napisał:
Lepszy na poziomie jest napewno Krzyzowiec
Na pewno nie. Krzyżowiec krócej żyje i jest wolniejszy, poza tym ostro obrywa z kontrataków i nie lata.
stasek93 napisał:
a Arcymag
Do którego musisz mieć niezwykle drogą bibliotekę...
stasek93 napisał:
Bazyliszek Krolewski moga bez obaw konkurowac z Wampirzymi Lordami o
miejsce na podium.
Nie. Bazyl też obrywa z kontrataków, ponadto jest także powolny i nawet nie ma podwójnego ataku, tylko 20% na zamienienie w kamień. Wampir wysysa z żywego wroga zawsze, a wróg nigdy nie odda.
Koragg edit: Drago i Rozbójnik - [+1] za mądre posty
Rekrut
Tak Drago, ale Bazyliszek Krolewski tez nie jest byle czym, gdyz ma lepsze staty
(atak + obrona) niz Wampirzy Lord, a takze zadaje wieksze obrazenia niz Lord, z kolei
jezeli chodzi o szybkosc to bym tez tak zbytnio nie narzekal na to, gdyz roznica
miedzy tymi dwoma jednostkami wynosi tylko dwa hexy, na rzecz Alpa.
Eee tam! Arcymag to dno. Z dwóch powodów: po 1. za drogi, po 2. nie ma braku ograniczeń, przez co byle kto może mu zaszkodzić. Bazyliszek nie jest zły, ale do krzyżowca czy wampira to mu daleko. Jak dla mnie jedyną jednostką, która może walczyć o podium z wampirzym lordem, jest krzyżowiec. Czemu? Wyjaśniałem już wielokrotnie, robili to już Rozbójnik i stasek(będę go tak nazywać jeszcze przez rok )
Obywatel
Arcymag nie ma ograniczeń w walce wręcz.. Poza tym dobry atak i obrażenia, czyli wszystko czego chcemy od strzelaka
Faktycznie, nie ma Mój błąd. No, deffa to on tak dużo nie ma, ale offa sporo. To jednak nie zmienia faktu, że aby go mieć, trzeba zbudować Gildię magów, a do ulepszenia - Bibliotekę. Jest to bardzo duża dokładka surowców, a sama budowla już posiada groźną cenę.
Rekrut
Po pierwsze primo, to Arcymag nie ma kary za walke wrecz i to jest jego duzym
plusem, a po drugie primo, to nie miejszajmy juz moze zbyt czesto ceny siedlisk,
z sila danej jednostki. Cena swoja droga, ale sila to co innego - " i tego sie
trzymajmy"
.
Ale wg mnie magowie nie są warci swojej ceny. Zdecydowanie lepiej mieć np. Krzyżowców, których siedlisko jest tańsze i wymaga jedynie Kuźni.
Magyar napisał:
a po drugie primo, to nie miejszajmy juz moze zbyt czesto ceny siedlisk
To nie działa w ten sposób, że jak coś lubisz, to nie uznajesz jednej z jego wad... Co mnie obchodzi, że jest silny, skoro kompletnie nie warto jest w niego inwestować, a co ważniejsze - wampiry mogą być wcześniej, co dodatkowo im sprzyja, oprócz tego, że są lepszą jednostką od arcymagów. Arcymagowie są zdecydowanie najdroższymi jednostkami 4. poziomu i nie można tego pomijać. Wystarczy spojrzeć na koszta:
Podstawka:
2500 + 5 drewna + 5 rudy + 5 kryształów + 5 klejnotów + 5 siarki + 5 rtęci
Gildia magów lvl 1 (potrzebna do podstawki):
2000 + 5 drewna
Ulepszenie:
2000 + 5 drewna
Biblioteka (potrzebna do ulepszenia):
1500 + 5 drewna + 5 rudy + 5 kryształów + 5 klejnotów + 5 siarki + 5 rtęci
Co daje w sumie:
8000 + 20 drewna + 10 rudy + 10 kryształów + 10 klejnotów + 10 siarki + 10 rtęci
Tyle mam płacić za jednostkę 4. poziomu?
Dla porównania meduza:
2000 + 5 drewna + 10 rudy
Ulepszenie:
1500 + 5 drewna
W sumie:
3500 + 10 drewna + 10 rudy
Meduza kosztuje ponad 50% mniej kasy, równo 50% mniej drewna i tyle samo rudy, ale nie trzeba wydawać surowców cennych na jednostkę 4. poziomu.
Wampir:
2000 + 5 drewna + 5 rudy
Nekromatron (wymagany do ulepszenia):
1000
Ulepszenie:
2000 + 5 drewna + 10 kryształów + 10 klejnotów
Suma:
5000 + 10 drewna + 5 rudy + 10 kryształów + 10 klejnotów
Nie trzeba na nie 10 siarki i rtęci, poza tym mniej kasy, drewna (o połowę) i rudy (też o połowę), a otrzymujemy znacznie lepszą jednostkę. Po co przepłacać, skoro są tańsze i lepsze jednostki?
Zgadzam się z Koraggiem. Magowie są zbyt drodzy. Już prędzej postawiłbym na bazyle. A Krzyżowcy i Wampiry są nie tylko tańsze, ale i lepsze.
Obywatel
Stawiam na Wampirzego Lorda, ponieważ powstrzymuje kontratak, wysysa życie , lata i jest tani. Resztę jego zalet wypisano wcześniej więc nie będę się rozpisywał.