Obywatel
Jakas fuszera . Wstyd . Moze i pomysly dobre ale niechlujstwo wykonania je psuje .
Co do gry to mozna by na programach graficznych zrobic i wyslac sobie pliki i wydrukowac . A grac by mozna nawet przez internet . Kazdy by sobie rozlozyl w domu i przestawial .
Otworze nowy watek o grze ktora zrobil jeden gracz .
Słyszałem, widziałem, czytałem, ale nie grałem. Niby rzeczywiście nie wypał. Gra skomplikowana i lekko niedopracowana. Zrobiłbym lepszą. Karty w grze to kompletna porażka. Gdzie nie gdzie brakuje znaczków. Może kiedyś poprawię zasady. Wstrzymałem się z kupnem.
Markham, w takim razie chwytaj za ołówek, karton i jedziesz z tym koksem. Skoro zrobisz lepszą, to wszyscy będą zadowoleni .
Jak byłem na wsi bez lapka ,to kombinowałem z walką. Polem testowym była plansza do szach. Rozważałem stworzenie prototypu to znaczy: wszelkie potrzebne elementy won do drukarni - jednak wyszłoby drogo. Zresztą u mnie słabo z kasą. Chyba, że napadnę na Krasnoludy.
Szkice możesz zrobić ręcznie, a potem wystarczy się dogadać z jakąś drukarnią.
Tych kafelków trochę będzie. Teraz są programy graficzne od takich rzeczy. Jeśli umiesz grzebać w plikach Heroes-ów, to z stamtąd weźmiesz potrzebne graficzki oraz rendery. Niestety polskie gry planszowe są zbyt skomplikowane. Kartoniki to nie wszytko: jakieś plastikowe elementy czy drewniane.
Obywatel
Raczej powinnismy dyskutowac o robieniu gier tu :
http://www.herosy3.pun.pl/viewtopic.php?id=2800
Mantykor ja zrobil . Glowny problem to matematyka . W herosach robi to komputer . W planszowce nie moze byc jej zbyt duzo bo sie zrobi kolko matematyczne zapisujace cyferki . Jak zrobic prosta matematyke i ciekawa gre ?
Bardzo ciężko herosy przenieść na planszę bez straty jakości gry. Niestety.
Obywatel
Nalezalo by zostawic tylko 3 statystyki zdrowie atak i ruch . Ruch moze dla uproszczenia w 3 wersjach . Wolny sredni szybki //strzela lata chodzi . To by latwiej bylo pamietac . Zdrowie tez mozna by ujednolicic typu 1 poziom 10 ,2 >20 itp. az do 7>70 wtedy latwo spamietac . Obrazenia jako % zdrowia np 50 % naliczane rownoczesnie . Jednostki by sie dodawalo np. 100 po 10 byloby jedna jednostka 1000 zdrowia . Trzeba by na kartce pisac ile ktorej jest . Np pikinierow 1000 zdrowia lucznikow 1500 zdrowia z czego 50% daje 500 i 750 obrazen . To jest najprosciej jak sie da . Troche by trzeba jednak sie z kalkulatorem bawic . Nalezalo by zrobic kilka plansz bitew z przeszkodami i losowac je do konkretnej bitwy . Upraszczac i jeszcze raz upraszczac .