A najgłupsze według mnie są :
- Wezwanie żywiołaków
- Ofiara
- Fortuna
- Ochrona przed...
- Pole minowe
- Ruchome piaski
- Zapomnienie
- Lodowy pocisk
- Pole siłowe
ja mam podobne zdanie co PlaceK tylko że wezw.żyw. jest wporzo , pole minowe i lodowypocisk też
Ale qwezwane żywiołaków jest bez sensu. Potrzeba bardzo dużo many, którą, gdy tylko uzbierasz, natychmiast niknie przez czary typu blyskawica czy tarcza podczas walk. Gdy w końcu przezwyciężymy barierę, mamy już wystarczająco dużą armię, by wygrać każdą bitwę.
A jeśli chodzi o pole minowe, to też jest bez sensu, bo układa się w losowych miejscach, czasami na naszą niekorzyść, no a szansa, że wróg na nie nadepnie to 3/50
no ... akurat ja mam tak że szanse są 50/50 zawsze ktos wdepnie
no ciekawe, ja mam tak, ze mi nigdy nie wlaza. Predzej ja w nie eleze, niż oni
ja używam ten czar okołó 7 razy ja sie wtedy nie ruszam
on musi wejsc
Niektóre zaklęcia są bez sensu:
np. wizja - zabójczy czar nr.1 (1/10)
ochrona przed powietrzem, wodą, ogniem czy ziemią (dobre tylko jesli znasz rodzaj magii z ktorą walczysz, choć i tak uważam to za waste, ocena 3/10)
Wezwanie żywiołaków - trochę za mało żywiołaków na jedno zaklęcie. Rzucam to tylko wtedy gdy nie wiem co z maną zrobić. 5/10
- Pole minowe - nędzne zaklęcie, nigdy mi przeciwnik na takie pole nie wszedł (2/10)
- Ruchome piaski - tak samo jak z polem minowym (2/10)
- Zapomnienie (1/10)
- Pole siłowe - tak samo jak z polem minowym (2/10)
jeszcze zaklęcia do pokazywania zasobów (używam niezmiernie rzadko ale ocena trochę wysoka 4/10)
zasoby .ten czar jest bezużyteczny po co tracic mane , skoro mozna poszukac na zwyklej mapce
Obywatel
najsłabszy czar to: Zapomnienie. Bo rzucisz i tak nic nie zrobi :I . A najlepszy czar to implozja lub błyskawica tytana.
zasoby,błogosławieństwo(nie używam), spowolnienie(też nie używam), zapomnienie,szukanie artefaktów(ta mapka)