Najlepjej by bylo, jakby WiP doszlo do wladzy. I to jest oczywiste, ze albo lewica poprze PO, albo da wolna wole swoim wyborcom, w co jednak watpie.
Rekrut
O nie, Lewica na pewno nie popuści takiej szansy (być może ostatniej takiej szansy, w jej żywocie), aby móc troszeczkę kartami potasować.
Zbojkotowac wyborow nie zbojkotuje, na pis nie zaglosuje, a PO najwyzej dostanie dwoje(procentowa ).
Obywatel
I mamy po wyborach. Na początek przedstawię dla jasności wyniki :
Kaczyński Jarosław Aleksander - 47,37 %
Komorowski Bronisław Maria - 52,63 %
frekwencja wyborcza - 55,3 %
Czekam na wasze zdanie w kwestii wyborów, co sądzicie o rezultacie i jaka może być teraz przyszłość Polski.
A tak na marginesie to Google jest już przygotowane na rządy Bronka
Komorowski wygrał, ponieważ frekwencja była niska no i większość głosujących to ci "bogatsi", a ci z reguły Bronka popierają.
Dobrze się stało, frekwencja niska niestety. Podobno Polacy za oceanem byli za Kaczyńskim.
Mniejsze zlo zwycierzylo, wreszcie przez jakis czas nie bedzie tych wszystkich "Bastionow oporu przeciwko rzadowi", moze cos sie zmieni.
Ale i tk n ie jest dobrze, lepiej gdyby wygral: Janusz Korwin-Mikke
Ja tam po namyśle zagłosowałem na Komorowskiego i ciesze się że wygrał. Jakby wygrał Kaczor to było by to samo co za rządów jego brata, a tak może będzie przynajmniej spokój.
Ogólnie PO dostało szanse i lepiej, żeby ją wykorzystało, bo jak teraz zawalą to w następnych wyborach ja ich w parlamencie nie widzę wcale. Wbrew temu co mi co poniektórzy mówili postanowiłem zagłosować na Komora i dać tym samym szansę PO.
Bardzo dobrze, po co władza, gdzie prezydent ciągle wstrzymuje ustawy, bo wprowadza je rząd przeciwnej partii. Lepiej, żeby ten rząd mógł zrealizować swój plan i zobaczymy, czy się opłacało .