Obywatelu!
Czy posiadasz ten dar, który czyni Cię znakomitym poetą? Odnajdujesz się w pisaniu epiki, liryki czy dramatu? Nie czekaj - dołącz do nas!
Wystarczy, że raz na miesiąc przedstawisz próbkę swojej pracy oraz będziesz wypełniać zadania specjalnych zlecone przez Mistrza. Za każde dzieło (zwłaszcza te nadobowiązkowe) otrzymuje się zapłatę - plusa .
Opis: Każdy obywatel ma prawo wybrać jeden z kilku dostępnych zawodów, wedle własnych zainteresowań i zdolności. W tym celu należy złożyć podanie w określonym zakładzie. Decyzję o przyjęciu do pracy podejmuje Mistrz danego warsztatu.
Wymagania: złożenie podania
Korzyści: rozwijanie swoich pasji, stały zarobek w postaci plusów za poprawne wykonywanie swoich zadań, możliwość złożenia podania do wybranego klanu, możliwość ubiegania się o stanowisko Mistrza zakładu, kiedy Administracja rozpisze konkurs.
A zatem chciałbyś do nas dołączyć? Złóż podanie, w którym podaj podstawowe dane:
1. Czemu zdecydowałeś się wybrać akurat zawód Poety (preferowana dłuższa wypowiedź)?
2. Czy jesteś świadomy praw, które otrzymasz po zostaniu członkiem Zgromadzenia Poetów, a zarazem obowiązków w postaci pisania dzieł literackich oraz wykonywania poleceń swoje Mistrza?
Podpisano:
Mistrz Zgromadzenia Poetów - Mathias
Zaakceptowane przez: Kancelarię Królewską
1. Planuję rozwijać swój warsztat, a momentami brakuje motywacji. Ponadto sądzę, iż ta rola najbardziej do mnie pasuje, literatura mnie zachwyca i interesuje, mam spore ambicje w tej dziedzinie. Cóż jeszcze można dodać?
2. Tak jest, piszę się na ten zawód.
Mathias: Zatem chwytaj za pióro! Witamy w zgromadzeniu .
Obywatel
1. Bo mówią że jestem dobry w pisaniu i to lubie więc chce pisać więcej powieści itd.
2. Chyba... chce mieć ten zawód!
Mathias: Witamy w drużynie!
Generał
1. Jak się podoba, a pisać umiem, to mogę pokazać trochę więcej swojej twórczości.
2. Wszystko jasne.
Mathias:Miło mi powitać kolejny niecodzienny umysł w naszym zrzeszeniu .
1.Czuję, że się sprawdzę, po za tym będę miał powód, żeby reaktywować swój projekt powieści o heroes
2. Jestem świadom tego co będzie leżało w moim zakresie obowiązków
Mathias: Słyszałem już o Twojej powieści. Miejmy nadzieję, że tutaj rozwiniesz swoje skrzydła .
Obywatel
1. Ze wszystkich czterech gildii ta pasuje do mnie najbardziej. Mianowicie lubię pisać, a jeśli mam pomysł to czasem coś z tego wyjdzie.
2. Tak jestem świadom swych obowiązków (mwhahaha)
Mathias: Wszyscy życzymy Ci jak najwięcej tych pomysłów. Powodzenia, poeto!
Rekrut
1. Dawno nic nie napisałem, a teraz będę miał motywację. No i jakoś muszę nadrobić repkę na minusie.
2. Tak, jestem świadomy praw i obowiązków jako obywatela TA, i przysięgam sprawiać tę funkcję jak najlepiej. Tak mi dopomóż Tyrze. ( )
Mathias: Zapraszamy do naszego zgromadzenia
Ostatnio edytowany przez Shawn (2010-12-04 11:42:40)
1. Musze dokończyć opowiadanie co jest na naszej stronie i jeszcze coś się wymyśli.
2.Jestem świadomy.
Mathias: Zostałeś wpisany na listę Zgromadzenia.
Rekrut
1. bardzo lubię pisać i chcę się kształcić w tej dziedzinie
2. Mhm...
PS: Jedno opowiadanie już mam w sali opowieści, więc proszę plusika.
Mathias: Wydaje mi się, że jeszcze nie dojrzałeś do tworzenia poważnej literatury. Twoja postawa ,,proszę o plusika" świadczy, iż nie rozumiesz, o co tak naprawdę chodzi. Mimo wszystko zostajesz przyjęty, zobaczymy, co dalej.
Obywatel
Wybaczcie jednak uznałem że nie chce raczej tu pracować... Wolę chyba jednak Cech Kartografów .