Czołem
Planujemy z @Mathiasem wnieść nieco świątecznego ducha w postaci nowej szaty graficznej. Mam kilka pomysłów na styl:
I. kominkowy - przytulne forum, gdzieniegdzie motyw ognia, może jakiś ładny kominek, ozdoby typowo świąteczne - jakiś wianek, świece i te sprawy + krasnoludy z piątki
II. zaczerpnięty z różnych gierek Might and Magic: Heroes III, Heroes V - Kuźnia Przeznaczenia czy Might and Magic VII lub Heroes IV
ta wersja dzieli się na:
a) motyw Akademii (toż to zimowy zamek) - dominująca architektura/ krajobraz miasta
b) połączone Akademie ta z trójki i czwórki
c) motyw zimowy - krajobrazy zimy znane nam z gierek Heroes - sprawa topografii obszarów zimowych
d) turniejowy - elementy zimowe z rycerskimi (tu obrazki z Heroes III) z okazji Turnieju Aren, to traktujemy jako turniej rycerski, elementy Zamku/ Przystani
d) kompromis - fajne zimowe graficzki z różnych gier M&M
Jak sądzicie? Powyciągam grafiki z gier i je udostępnię, dzięki temu będziecie mieli jako taki zarys. Piszcie co chcielibyście zobaczyć? Może gremlina z trójki czy dżina. Jestem otwarty na sugestie.
Ostatnio edytowany przez Markham (2013-12-11 20:16:22)
Gremlikołaj z WoGa musi być!
Bardzo dobry pomysł ogółem c: . To, jak to będzie wyglądać zostawiam wam.
(Gremlikołaj, gremlikołaj, gremlikołaj)
(i Gejolasz z Gondolfem w roli Mikołaja)
Ostatnio edytowany przez Deferdus (2013-12-11 21:21:33)
Tutaj można albo na góra 3 tygodnie, albo jak reklamy w telewizji od początku listopada do końca stycznia.
Sami wybierzcie jak lepiej. Można też wcale nie robić.
Tak właśnie będzie. W jutro już będę polował na grafiki. Zrobię dwie rzeczy przy jednym zamachu, a konkretnie motywy: zimowy i świąteczny. Będę przeszukiwał wszystkie gry z uniwersum Mocy i Magii. Myślałem nawet nad artami z Duel of Champions, ale takich odpowiednich będzie mało. @Deferdus, Gremlinołaj musi być koniecznie. Motyw wodny z frakcji Sanktuarium( Heroes VI) nadaje się do tego wręcz idealnie.
Myślę także nad odpowiednią muzyką. Jeden z moich ulubionych utworów:
https://www.youtube.com/watch?v=6Z8UH7QZ8ks
Postaram się też znaleźć jakiś soundtrack świąteczny.
https://www.youtube.com/watch?v=0E6BDXcUFWk - to musi być
Ostatnio edytowany przez Markham (2013-12-12 18:04:12)
Obywatel
Wasze propozycje brzmia dobrze . Nie mam zastrzezen .
Nawet jeśli nie wyrobimy się na ten rok, to wszystko się przyda w przyszłym, więc podchodzimy do tego spokojnie. Ewentualne sugestie mile widziane.
Szeregowiec
Antagarich tylko.
Popieram przedmówcę.