Zmiany są nie tylko wizualne. Osobiście lubię patrzeć, jak cudowna gra typu HoMM3 doczekuje się zainteresowania i "polepszenia". Pomimo, że mam sentyment do heroesowych pikseli, sądzę, że upiększenie go wizualnie wcale nie było złym pomysłem. Jednostki zachowały swój wygląd, a jedynie się upiększyły.
Boli mnie fakt, że wmieszali się w zdolności jednostek. Dobrze, że poprawili statystyki tak jak miało to miejsce w H3 Complete, ale odbieranie osłabienia ważkom, trochę nie rozumiem i jestem zły.
Tak, to jest właśnie jedna z rzeczy w HD, których nie powinni byli ruszać. Ważki były o wiele bardziej wydajne z umiejętnością Osłabienie.
Nawet nie zwróciłem uwagi, że się w te umiejętności tak głęboko wkopali. Niepotrzebnie, zdecydowanie. A usunięcie Osłabienia ważek - skandal, granda i bałagan.
Generał
Może wpadka, albo uznali że Cytka zbyt op i strzelili nerfa by OSŁABIĆ ważki. To trochę ciekawe, gdyż dużo czytałem o tym jak Cytadela była uważana za słabe miasto. Wiemy że to nie jest prawda, no ale zawsze opinia większości. Chyba.
Dobrze że ja już nie reaguje agresywnie na wypociny o tym jaka to cytadela jest śmieciowa, ale owszem gracze singla najczęściej nisko ją klasują.
Idąc ich logiką, równie dobrze mogliby się przyczepić, że Upiorny Rycerz jest zbytni kozak i usunąć mu skilla. Niepotrzebnie w ogóle, szczególnie że Ważka nigdy nie sprawiała wrażenie przesadzonej w statach/skillach. No ale widocznie programiści Ubisoftu mają na ten temat inne zdanie.
Rzeczywiście, sporo się naczytałem hejtów na Cytadelę, chyba tylko WŻ dostało ich więcej na różnych portalach. Aż dziwne, że akurat w tym mieście zrobili taką korektę.