Co do 2 i 3 to nie są błędy tylko ciekawe sytuacje Ale dobrze że zauważyłeś. ;D Ja miałem tylko jeden błąd...Grałem na mapce "All for one" i brązowy przeciwnik normalnie posiadający twierdze kupował w niej jednostki z...cytadeli(!)
Ja mialem taki,ze bronilem miasto pobocznym bohem,bo nie mialem jak wrocic(nie pamietam mapki),boh byl z fortecy,oczywiscie,armii prawie wcale(mieszana z innych pobocznych i 1 gremlin) i wszystko ok,poza jednym szczegolem,zauwazylem podczas walki,ze pod gremlem nie mam liczby,oraz ze nie moge sie nim ruszac.Walka trwala krotko,bo wrog duzo mocniejszy i zostaly tylko te gremle,strzelali w niego,a on...niesmiertelny byl no i wygralem dzieki wiezyczkom,w sumie jednej(jedynej jaka zostala) i fosie .
Nie wiem czy zauważyliście taki drobny błąd, mianowicie Rozbójnik wydaje dźwięki Gremlina - nawet podczas śmierci słychać dźwięk poruszanej kuli . Jak widać twórcom zabrakło czasu albo przeoczyli tę błahostkę.
Kolejny błąd, tym razem w tłumaczeniu: podczas rozgrywki hot seats pojawiają się komunikaty o treści "miasto Bohater zostało zaatakowane" czy "miasto Miasto zostało zaatakowane". Jak na złotą edycję trochę marna translacja .
Obywatel
Dzisiaj natrafiłem na sytuację, że komputer miał bohatera bez armii:
Już słyszałem o tym bugu wcześniej, ale nie spodziewałem się tego podczas grania. Ciekaw też jestem jak to się w ogóle stało. Szansa na takie coś jest bardzo niska i cieszę się, że sam mogłem tego doświadczyć, podczas gdy mój brat po tylu latach grania w to chyba jeszcze nie miał takiej sytuacji .
Generał
W Heroes 6 to norma, możesz biegać bohaterem bez armii i jesteś przez to o wiele szybszy na mapie. Jednak gdy zostaniesz zaatakowany to automatycznie przegrywasz - dokładnie jak tutaj.