Jeśli dostosujesz pomysł i siebie samego do uwag, które podałem ja i reszta, masz większą szansę, że cokolwiek z tego będzie.
W wolnym czasie pracuję nad grą. Rozgrywka będzie się toczyć w Heroes III i Mount Blade Chronicles of Might and Magic (jak chłopaki skończą). Serwisem gry zajmę się dopiero we wrześniu. Raczej w Wordpress-ie. Ostatnio obmyślam premie i minusy frakcji. Z tym to idzie ciężko,dlatego zachęcam abyście coś pokombinowali. Róbcie to w oparciu o logikę i fabułę. Podam swoje propozycje:
Bastion: tartak jest wydajniejszy,
Forteca: niższy koszt wynalazków,
Zamek: Klasztor generuje żywność,
Loch: premia do pojemności magazynów (bo Suzereni gromadzą wiele bogactw zgodnie z fabułą i opisami)
Kolejna sprawa: chcecie trenerów jak z Might and Magic? Oczywiście ich poszukiwanie nie będą trudne. Czy standardowe otrzymywanie umiejętności lub jak te z Heroes VI - wybierasz sobie sam z listy czego dusza zapragnie. Z uwagi na trudności zrezygnowałem z RTS-owych ulepszeń stworków.
POTRZEBUJĘ GRAFIKÓW (wiem,wiem już pisałem). Sam tych ikonek i portretów nie wymaluję. Potrzeba take artów ,które wzbogacą stronę. Więc: SCENY BATALISTYCZNE (wszystko związane z Heroes III i Might and Magic VII) , oprócz nich coś jeszcze wymyślę,bo zapotrzebowanie jest dość duże.
To ja już w tej chwili nie mam pojęcia, co właściwie planujesz...
Byłoby prościej gdybyście odpowiadali na moje pytania. Pytam się, ponieważ nie jestem zbyt pewien niektórych rzeczy. A właściwie niezdecydowany. Wy znacie się lepiej.
Jak mamy odpowiadać, jak co chwila dajesz inny pomysł i się gubimy ?
Fabularna ma dodać dodatkową otoczkę do Heroes III. Multiplayer ma wspomagać,który to nam zapewni. Te frakcje dostępne nam do rozgrywki chcę wykorzystać , poprzez danie im dodatkowych rzeczy. Jak choćby zarysować ich różnice. Każda będzie miała mocne i słabe strony kwestii: Zarządzania,Ekonomi,Gospodarki. Po prostu dodaję dodatkowy klimat. Chcę abyście pokombinowali z tymi słabymi i mocnymi stronami. Wyżej podałem wam moje przykłady.
Szeregowiec
Spróbuję to uchwycić alegorią. Bez urazy, ale mówiąc o przygotowaniu obiadu, zaczynasz coś do nas pierniczyć o tym, jaki rodzaj śliwek się nada, gdy w ogóle nie wiemy, co robisz.
Nie, nie powiemy, bo cały czas staramy usilnie cię przekonać, żebyś takie podsumowanie uczynił... A zresztą rób, jak chcesz, skoro nie potrzebujesz naszych rad.