Spowolnienie i Tarcza to w rzeczywistości jedne z najlepszych czarów,więc nie wiem dlaczego nikt z was ich nie używa.
Rekrut
O tak - ofiara to samo dno dna.... Ja chyba tego jeszcze ani razu, nigdy nie uzylem.
altaeir, ja wiem, ze są nawet dobre, ale po prostu nie są da mnie wartościowe. Po co marnować manę na kilka punktów obrony, czy czegoś innego? Zdecydowanie wolę zaklęcia typu Magiczna Strzała [w pierwszych dniach], a następnie Błyskawica.
Podobają mi się też ataki grupowe, jak np. Łańcuch piorunów, choć z tym trzeba uważać, żeby nie zaczynać od, np. 3 jednostki od końca przeciwnika, bo wtedy strzeli w jedną naszą
Nigdy nie używam:
Ochrona przed...
Pole minowe
Trzęsienie ziemi (czasem jednak się przydaje)
Ruchome piaski
Ściana Ognia
Przyzwanie żywiołaków kosztuje mnóstwo many, żywiołaki znikają po bitwie, ale jednak w trakcie walki mogą nieźle namieszać.
Rekrut
A ja z kolei wcale nie uzywam:
- "Przyzwanie Zywiolakow..."
- Ochrona przed..."
- "Ofiara"
Ofiary również nie używam, ale bynajmniej nie jest ona zła. W końcu dzięki poświęceniu nic nie wartego oddziału chochlików możemy wskrzesić kilka diabłów.
Generał
Ofiara właśnie zła nie jest, pewnie odpycha to, że najpierw trzeba trochę wojska poświęcić, a można rzucić wskrzeszenie.
Nie używam ochrony przed...., pola minowego, usunięcia przeszkody, trzęsienia ziemi, ściany ognia, wizji, czy czegoś tam.
Obywatel
Ofiara jest cienka. Po co z chochlików wskrzeszac diabły, skoro lepiej przerobic je wraz z gogami i pieskami na demony i miec ich 80 w 3 tyg. Diabłów już nawet nie będzie trzeba miec.
Też prawda. Osobiście nie korzystam z niej.
Rekrut
Ja nie używam tego czaru, nie tylko, w Infernie (Inferno się nie odmienia, mistrzuniu...), bo nie używam wcale. Jeżeli gram Infernem (Inferno!), to już lepiej skorzystać ze wskrzeszania Czarcich Lordów. Natomiast Zamek ma wskrzeszające Archanioły, w innym wypadku wolę użyć samemu czaru "Wskrzeszenie", lub "Ożywienie". Ogólnie to jest tak, że czar "Ofiara" wymaga dużo many i poświęcenia jakichś jednostek, co jest chyba największym minusem tego czaru. W przypadku innych form wskrzeszania naszych jednostek, nie trzeba poświęcać naszych jednostek, więc jednym słowem... NIE OPŁACA SIĘ używać Ofiary i szlus.
Zen-Aku:Upomnienie za odmianę słowa "Inferno".